dimarts, 18 de març del 2014

Tutorial: Gorro amb visera



El tutorial d'avui és per preparar-vos per l'estiu, ara que sembla que comença a fer més calor i més sol.

Potser reconeixeu la tela, del tutorial anterior, ja que he aprofitat uns retalls per poder fer aquest gorro ben divertit.Segur que per internet trobeu patrons gratuïts però val la pena agafar el model de Heidi and Finn, que té diverses talles. El meu tutorial està fet amb aquest patró però amb un petit canvi.

En total heu de tenir 9 peces, encara que a la foto d'abans només n'hi ha 8. Em va faltar la tira que uneix la visera amb el gorro.


Cosiu 3 triangles entre ells i els deixeu a banda, després agafeu els altres tres trangles i els cosiu també entre ells. Una vegada teniu dos parts de tres triangles unides podeu fer una costura de punta a punta del gorro que uneixi les dues parts. Podeu veure per les fotos que he aprofitat cosir amb l'overlock, ja que  la cosura és a vista. Però podeu cosir amb zig-zag.

Després agafeu les dues mitges llunes i encareu les parts maques de tela entre elles. Cosiu tota la part exterior de la lluna. Gireu la tela, deixant a vista la part "maca".

Amb la part de casquet ja cosit hi heu d'afegir la tira que envolta tot el casquet. En el meu cas la tira és d'una tela i un color diferent a la resta del barret i fins i tot és més estreta que el que marca el patró de Heidi and Finn.

Una vegada cosida tota la tira, també amb zig-zag, es cus la visera. Vigileu a l'hora de cosir, marqueu el centre de la lluna per poder-lo centrar al que considereu el centre la gorra. Podeu unir aquest punt amb una agulla i llavors començar a cosir per una punta fins a l'altra. També penseu que a l'hora de cosir les dues parts marques, tant de la lluna com del casquet, han d'estar tocant-se.

I finalment teniu un gorro preparat per aquest estiu!

I si us atreviu hi podeu fe modificacions: sense visera, sense cinta (la part negra de la meva gorra), amb un detall a un costat (fet de feltre per exemple) o reversible.Us animeu?




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...